השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם מבצעים והנחות על חבילות הצילום שלנו
בר מצווה בכותל – כל מה שאתם צריכים לדעת
אתם רוצים לחגוג בר מצווה בכותל ויש לכם בטח לא מעט שאלות שעולות, אתם לא יודעים איך לבחור מי יבצע צילום בר מצווה, מה אתם צריכים להכין לפני הטקס, כמה זה עולה ואם בכלל צריכים לשלם, איך מגיעים ומה עושים.
אחרי שנים של ניסיון בעובדה הבאתי לכם את כל הדגשים החשובים שאתם צריכים להכיר על צילום בר מצווה ועל בר מצווה בכותל.
בשביל שיהיה לכם גם הרבה יותר קל, הכנתי את הכל במתכונת של שאלות ותשובות.
בר מצווה בכותל – התשובות לכל השאלות
אמנם יש כאלו שחושבים שטקס בר מצווה נמשך במהלך כל היום, וזה אכן כך, כי מדובר על נסיעה מכל מקום אתם נמצאים עד לכותל, תלוי כמובן מהיכן מגיעים, ועד שחוזרים הביתה.
אבל הטקס עצמו בכותל לכל היותר נמשך בין 30-45 דקות, שזה כולל הוצאת ספר התורה, הברכות והקריאה בתורה.
כל מה שמסביב הופך את טקס בר המצווה להרבה יותר אורך (רוב הזמן זה החנייה).
תתפלאו, אבל בהחלט כן ניתן לערוך טקסים גם לבנות בכותל, זה אמנם חדש אבל יש כל מיני תוכניות גם לבנות מצווה.
את העלייה לתורה יש לה תאריך קבוע, ובהחלט שמציעים גם את האפשרות בימים גשומים לעשות עלייה לתורה בכותל.
בכותל יש אזור מקורה שנקרא קשת וילסון, אם אתם מסתבכים האזור הזה נמצא מצד שמאל לרחבת התפילה, ואפשר בהחלט לעשות את הטקס באזור המקורה.
למרות שבחורף, אם אתם יכולים לעשות את האירוע בבית כנסת, כמובן שזה יהיה עדיף, ירושלים היא עיר קרה במיוחד בימים החורפיים שלה, והאורחים שמוזמנים לאירוע נאלצים לעבור דרך לא קצרה מלווים בגשם וקור.
סוכריות, סוכריות ועוד סוכריות בשביל לזרוק על חתן בר המצווה, מעבר לזה חייבים לבוא עם תפילין ועם הטלית שיש לחתן בר המצווה.
מומלץ כמובן גם לדאוג לכיבוד לאורחים שמגיעים באוטובוס, את הכיבוד כדאי להגיש בבוקר ולא במהלך הנסיעה, לא תמיד אכילה בנסיעה מטיבה עם אנשים.
כמו כן, דאגו לשתייה קרה שיהיה להגיש לאורחים, כמה שפחות מוגז כי זה במהלך הנסיעה והתזוזה יכול להיגמר עם המון לכלוך.
האם נהוג לתת טיפ למדריכים שנמצאים בכותל, או טיפים לכאלו המציעים את שירותם כמעלים לתורה בכניסה לכותל ?
ראשית אני חייב לציין כי אתם יכולים לתת טיפ לפי ההרגשה שלכם, אבל אין נוהג או חובה שצריכים לתת טיפים, ממה שידוע לי כל המדריכים עובדים ומקבלים שכר.
אם באמת רוצים לתת טיפ, אפשר לתרום בדוכן בר המצווה.
הימים שהם יש עלייה לתורה אלו ימים של קריאת התורה, או ראש חודש, או ימים שני וחמישי.
רוב המקרים אלו בעיקר או יום חמישי או יום שני, את העלייה מתחילים בכותל בשעה 08:00 והעליה האחרונה היא לקראת שעה 14:30-15:00.
כן, בהחלט אתם יכולים לאכול אפילו יש שולחנות במיוחד בשביל זה.
למרות שכמעט תמיד השולחנות האלו תפוסים, אתם בהחלט יכולים להביא איתכם כיבוד לטקס.
ההמלצה היא במקום להתחיל להיסחב עם סלים של כיבוד ועוגיות פשוט מאוד לסגור מול מסעדה שנמצאת באזור, או באחד מבתי המלון הקרובים ושם לערוך סעודה.
אם אתם מאלו שלא יכולים בלי כיבוד בכל רגע ורוצים בכל זאת גם להביא כיבוד לרחבת הכותל, כדאי לקחת דברים כמו עוגות או אפילו כמה פירות והכי חשוב בקיץ מים וכמה שיותר מים, נסו אפילו לקחת צידנית עם קרח למים.
אתם יכולים להזמין כמה מוזמנים שאתם רק רוצים, לא יגבילו אתכם בכמות האורחים לאירוע.
אז איך כל העסק הזה בכלל מתנהל, ומה קורה בכל שלב ?
אתם תגיעו לרחבת הכותל אחרי הבידוק הבטחוני, משם ניגשים לרחבת הכותל ויחכה לכם שם דוכן פנוי לעלייה לתורה, בכדי לכבד גם את האחרים, הדוכן יהיה זמין רק ל 15-20 דקות כדי שכולם יוכלו להתפלל עליו.
מיד אחרי העלייה לתורה בכל שלב הנשים יהיו בעזרת הנשים והטקס עצמו יהיה קצר, אתם יכולים גם לשלב בתוך כל זה סיור בכותל עם מדריך.
הצילום יתבצע במהלך כל היום, זה יתחיל בצילום של חתן בר המצווה עם המשפחה הקרובה על רקע הכותל, מיד לאחר מכן עם מספר תמונות מיוחדות, יתחיל הטקס וילווה עם צילום וידאו וסטילס במהלך כל האירוע.